William klar för F3 Eurocup

William Karlsson klar för Eurocup F3 – kör för Spanska topp teamet DriveX

Svenske Landslagsföraren William Karlsson gjorde sin Internationella racingdebut förra året i Italienska F4 Mästerskapet, ett mästerskap som många anser har den tuffaste konkurrensen av alla juniorserierna i världen. William visade direkt att farten fanns för att matcha toppen och kunde snabbt anpassa sig till den internationella konkurrensen. Nu står det klart att den tidigare Formula Nordic mästaren tar klivet upp i det helt nya FIA EuroCup F3 mästerskapet med det spanska toppteamet DriveX där han kommer att få köra den helt nya EuroCup F3-bilen, Tatuus F3 T318.

- William Karlsson - Förare: Jag är naturligtvis extremt glad över att få bli en del av DriveX teamet till denna säsong. Under min debutsäsong förra året så var det så mycket att lära sig, dels en

helt ny bil med att hitta rätt inställningar men framför allt att hantera däcken för att få ut maximalt grepp vid rätt tillfälle. Att jag redan nu till min andra säsong utomlands får möjlighet att ta ytterligare ett kliv upp i klasserna och det i den helt nya F3 serien är fantastiskt och något jag verkligen ser fram emot. Självklart blir det en stor utmaning att tävla i den nya F3 serien, bilen är snabbare och det blir en del nya banor att lära sig men det är en utmaning jag är redo att ta mig an. Jag är väl förberedd och kommer att göra mitt allra bästa, vill även passa på att tacka mina partners och DriveX som tror på mig och gör detta möjligt avslutar William.

Efter en framgångsrik kartingkarriär gjorde den nu 17-årige Katrineholmsföraren debut i Formula Nordic klassen 2020 och tog hem titeln som Svensk mästare 2021. Han gjorde sin Internationella racingdebut 2022 i det Italienska F4 mästerskapet där han visade direkt att han var att räkna med mot det mycket tuffa motståndet.

- Miguel Angel De Castro – Teamchef: Vi är mycket glada över att ha med William som en av våra förare i teamet, han har redan visat sin kapacitet som förare i både Formula Nordic där han vann mästerskapet och FIA Italienska F4. Vi har följt William under hans karriär och speciellt under hans internationella debutsäsong 2022 och vi vet hur svårt det är att nå framgång i det mästerskapet och hans prestationer har verkligen imponerat på oss, framför allt hans “racecraft” har varit enastående. Vi kommer nu att jobba nära tillsammans för att kunna ge honom de absolut bästa förutsättningarna inför årets säsong, säger teamchefen, Miguel Angel De Castro.

William kommer att få bekanta sig med ytterligare nya F1-banor denna säsong vilket är viktigt som ett framtida karriärsteg mot drömmen som är F1. Säsongen inleds 5-7/5 i Belgien på Spa-Francorchamps, därefter väntar Motorland i Spanien den 27-28/5. Därpå följer besök på klassiska Monzabanan i Italien, Zandvoort, Jerez, Estoril, Cheste, och finalen i Barcelona 11-12/11. För att ge William så mycket körtid som möjligt inför sin debut i F3 så kommer han nu att spendera mycket tid i Madrid nära teamet för att underlätta för tester och arbetet tillsammans med teamets tekniska avdelning.

- Joakim Bornold – “Project F1” Co-founder: Att vi redan i år, med FIA EuroCup F3, kan ta William ytterligare ett steg närmare målet, som är Formula 1, är oerhört positivt, både vad gäller hans personliga utveckling men även utifrån den kommersiella delen av projektet som gör satsningen ännu mer intressant för våra partners. Vi är övertygade om att samarbetet med DriveX är helt rätt väg för William och vi ser med spänning fram emot att inleda försäsongstesterna inom kort, avslutar Joakim

FIA EuroCup F3 2023 Kalender

5-7 Maj Spa-Francorchamps – Belgien

27-28 Maj Motorland – Spanien

10-11 Juni Monza – Italien

15-16 Juli Zandvoort – Holland

23-24 Sep Jerez – Spanien

30 Sep-1 Okt Estoril – Portugal

14-15 Okt Valencia – Spanien

11-12 Nov Barcelona – Spanien

För mer Info: Serie: https://eurocup3.org/Team: https://drivex.net/Förare: William Karlsson tel: 072-3005796 Project F1 Co-founder Joakim Bornold: info@projectf1.se

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Project F1 ägnar sig åt att stötta unga talanger med förhoppningen att de skall nå ända till motorsportens yppersta världselit. Vi har satt ihop ett nätverk av intressegrupper och företag som delar vår ambition och stödjer denna satsning under projektet Project F1. Med stolthet ser vi dessa ungdomar utvecklas och ta plats i toppen av de kategorier de tävlar inom. Vi drivs av kärleken till vår sport och, framför allt, glädjen i att vara en del av framgångsresan för de här ungdomarna, både på och utanför tävlingsbanan. Resan är gemensam och vi lär oss lika mycket av de här unga talangerna som de, förhoppningsvis, gör av oss. När människor och företag ur olika branscher möts uppstår nya möjligheter till samarbeten, lärande, utveckling och, inte minst, affärer. Vi är en sådan mötesplats och 2023 stödjer vi William Karlsson i den nya Formula 3 Serien.

Är du intresserad av att veta mer om vad vi gör och kanske bli en del av detta nätverk?, varmt välkommen att kontakta oss.

Project F1 Co-founder Joakim Bornold

Tillbaka