SM GULD 2021

William Karlsson tog hem SM titeln i Formula Nordic för NIKA Racing och kan han nu titulera sig svensk juniormästare.

- Det känns jätteskönt att ha tagit hem titeln säger William. Att vinna mästerskapet är stort, riktigt stort och Formula Nordic har varit en bra språngbräda ut i världen för många svenska förare.

Och visst är det så. Segraren i Formula Nordic 2016, Linus Lundqvist, knackar på dörren till IndyCar, den högsta amerikanska formelbilsserien där Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör.

- Det är ju drömmen att få göra som Linus, men jag är medveten om att det är en stor utmaning, säger William. Det kommer att krävas väldigt hårt arbete för att få till en internationell satsning och jag är mycket ödmjuk inför den uppgiften.

För Williams del väntar nu en spännande vinter inför nästa säsong. Tillsammans med sina partners, utvärderar William och pappa Nicklas de möjligheter som kan bli möjliga i internationella serier men de stänger inte alls dörren för att tävla vidare på hemmaplan i högre serier.

- Det ska bli jättespännande att se vad vi kan sy ihop tillsammans med våra partners inför säsongen 2022, säger William.

Tillbaka