SM Brons för 14 åriga William Karlsson i Formel Nordic 2020

Säsongen 2020 i Formel Nordic är nu avslutad och William Karlsson kan stolt titulera sig bronsmedaljör i SM 2020 efter en oerhört stark körning under finalen på Ring Knutstorp.

Efter att William inlett säsongen oerhört starkt med två pallplatser på premiären i Falkenberg så fick han uppleva en tuff period med tekniska missöden på bilen som var svåra att lösa för teamet och fick därmed bryta tre tävlingar och en poängförlust som gjorde att mästerskapet gled honom lite ur händerna. Teamet arbetade oerhört hårt med att lösa detta och till slut så fick man ordning på elektroniken i bilen. Deltävlingen i Skellefteå var William på väg mot en säker 2a plats men tog i lite för hårt på sista varvet och hamnade av banan och kraschade i muren. Följde sedan upp det med två pallplatser på Anderstorp, två pallplatser på Mantorp Park varav årets första vinst samt avslutningen på Ring Knutstorp följde han upp med två andra platser vilket gav honom bronsmedaljen 2020.

Förare: William Karlsson. ”Jag är oerhört stolt och glad över vad vi presterat under säsongen, visst har vi haft lite motgångar där jag inte kunnat ta några poäng på grund av att bilen haft ett fel som var svårt att lösa samt gjorde några misstag själv där jag var lite för ivrig och hamnade av banan men totalt sätt så är jag riktigt nöjd, speciellt andra halvan av säsongen där jag känt att vi haft farten att utmana om vinster och känt mig mer komfortabel i bilen. Jag vill även passa på att tacka alla som stöttat mig under året, både partners och nära o kära och nu ska det bli lite skönt med lite vila och fokus på skolan innan vi sätter igång med arbetet kring möjligheterna för 2021 där jag hoppas att jag återigen kan få tävla i Formel Nordic Serien”

Nicklas Karlsson Teamchef NIKA Junior Team: ”Att vi fått möjlighet att arbeta med juniorerna William Karlsson och Calle Bergman under denna säsong i Formel Nordic serien har varit en fröjd, kanske det roligaste vi gjort någonsin men även utmanande på många sätt. Vi har alla lärt oss mycket kring de Formel Renault bilarna vi förfogat över och stundtals har vi kanske inte levererat den bästa bilen för förarna men i stort är vi mycket nöjda med säsongen och den otroligt starka avslutning som William genomförde var imponerande på många sätt, inte bara farten utan hans racecraft under racen har varit imponerande. Calle har även han utvecklats enormt mycket som förare under året där han vunnit och stått på pallen. Vi ska nu summera året i lugn och ro och efter det sätta upp planerna inför 2021 där ambitionen är att återigen vara en del av Formula Nordic serien”.

Tillbaka