NIKA Junior Program

Ronnie Pettersson, Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, ja, listan kan göras lång men faktum är att nästan alla de stora motorsportstjärnorna har börjat sin karriär i en Gokart. Genom kartingen så lär man sig att känna och hantera en bil i tidig ålder. De här bilarna har ju inga stötdämpare eller annan upphängning som filtrerar kommunikationen från underlaget, de har inga vingar eller spoilers som ger downforce och de har heller ingen kaross som skydd. Det gör att upplevelsen är otroligt intensiv och tävlingsmomentet spektakulärt och väldigt utslagsgivande. Här premieras den bäste föraren. Punkt.

Ayrton Senna beskrev vid ett tillfälle kartingen så här; ”Karting is Pure Racing” 

Kartingen är ofta även introduktionen till motorsportens olika kategorier och ”skolan” där du lär dig grunderna som du kommer ha nytta av oavsett vad du sedan väljer att satsa på. 

För att göra det enkelt för de som vill prova har vi tagit fram ett program som innefattar förarutbildning, setup, dataanalys och naturligtvis racingtaktik för olika situationer under test, kval och race, allt för att nå bästa möjliga resultat.  

NIKA har genom åren hjälpt förare att utvecklas och vinna medaljer och mästerskap inom Formel 3, Touringcars (STCC och WTCC) och Sportscars (Porsche), med förare som exempelvis Rickard Rydell, Nicklas Karlsson, Thomas Schie, Michael Nykjaer, Nestor Girolami, Leonel Pernia, Hiroki Yoshimoto, Vincent Radermecker för att nu nämna några.

NIKA Junior Team kommer att driva juniorerna William Karlsson och Calle Bergman i Formel Nordic serien under 2021.