FIA WTCC – STCC

NIKA har varit aktiva i STCC (Swedish Touring Car Championship) sedan 1999. Då tävlade man med en Alfa Romeo i ett team som drevs med stöd från importören, Italienska Bil. Teamet hade vissa framgångar med, bland annat en seger på Mantorp under finalhelgen. Detta samarbete fortsatte fram till 2001 och därefter har man haft uppdrag från olika bilfabrikanter, såsom SEAT, Opel och Vauxhall, att driva deras satsningar i STCC. Bland annat tog Nicklas Karlsson som förare en tredjeplats totalt säsongen 2002, då i samarbete med välkände motorsportprofilen Picko Troberg. 

2007 fick NIKA det spännande uppdraget från GM Sverige att driva Chevrolet Motorsport Sweden i STCC. Projektet genomfördes i nära samarbete med Chevrolets officiella WTCC (VM för touring cars) satsning som drevs av RML Ltd i England. NIKA lyckades vinna förarmästerskapet i STCC 2011 med Rickard Rydell vid ratten. Säsongen 2012 blev ännu mer framgångsrik då teamet även lyckades vinna märkesmästerskapet åt Chevrolet. Som ett resultat av framgångarna i Sverige med STCC-projektet fick NIKA även möjlighet att tävla i WTCC vid några tillfällen under året med stöd av GM.

Efter att vunnit serien i Sverige både 2011 och 2012 så valde NIKA att ta nästa steg och då till den globala marknaden i WTCC. Man fortsatte sitt samarbete med Chevrolet och trots att det var ett debutår för teamet att köra hela serien så lyckades man som första svenska team vinna tre VM lopp och nå sex pallplatser med danske föraren Michel Nykjaer.  

Då Chevrolet drog sig ur Europa 2013 inledde NIKA ett samarbete med Honda för tävlande i WTCC under 2014, detta genomförde man med förarna Rickard Rydell och Nestor Girolami från Argentina fram till 2015 då projektet löpte ut.